Як приготувати суші з сьомгою і огірком

Все більше людей хоче готувати суші вдома самостійно. Причина банальна - це цікаво і дешевше, ніж замовляти готову страву. До того ж, нетипові інгредієнти на зразок висушених водоростей норі або рисового оцту можна знайти у великих супермаркетах, в крайньому випадку, замовити в інтернеті. Решта інгредієнти (рис, риба, свіжий огірок, салат) для нас звичні і продаються скрізь і завжди.

У цій статті розглянемо дуже простий рецепт приготування суші з сьомгою і огірком. Уявімо список інгредієнтів для страви і покроково опишемо сам рецепт. У разі якщо у вас немає бажання готувати або суші не вийшли (з новачками трапляється), впишіть в пошуковику щось на кшталт - «Дніпро замовити суші», виберете суші-бар, зробіть замовлення і насолоджуйтеся смачним японським блюдом. А ми продовжимо.

Чого і скільки нам знадобиться?

Продуктовий набір для нашого страви досить простий:

  • 1 стакан звичайного рису (якщо знайдете спеціальний для суші, буде плюсом);
  • сіль, цукор і рисовий оцет (можна замінити виноградним або звичайним 6% -им);
  • близько 300 грам копченої або малосоленой сьомги;
  • 1-2 свіжих огірка;
  • така ж кількість листя свіжого салату;
  • і приблизно 5 стандартних листів норі.

Додатково знадобиться бамбукова циновка для скручування ролів, харчова плівка і, звичайно ж, палички. Представлений набір інгредієнтів розрахований на 5 порцій ролів.

Покроковий рецепт

Один з найважливіших етапів в готуванні суші - правильне приготування рису. Якщо у вас є японський рис, добре, якщо ні, можна обійтися нашим Круглозерний. Великої різниці немає, головне - правильна технологія варіння рису. Інструкція:

  1. Спочатку промиваєте рис в холодній воді не менше 4-5 разів.
  2. Промиті зерна висипаємо в каструлю, заливаємо водою (пропорції - 1 рису до 1,5 води). Якщо є трохи водоростей комбу, киньте теж, але пам'ятайте, що їх потрібно дістати до того, як вода закипить.
  3. Доведіть рис з водою до кипіння, зменшіть газ до мінімуму, накрийте кришкою і продовжуйте варити близько 10 хвилин, можна трохи довше.
  4. Далі робимо заправку. У невелику кількість рисового оцту (близько 2 столових ложок) додаємо по половинці чайної ложечки цукру і солі. Ставимо все це на повільний вогонь, і, помішуючи, чекаємо поки, сіль і цукор не розчиняться в оцті.
  5. У гарячий готовий рис виливаємо заправку, добре перемішуємо і даємо охолонути.

Коли рис готовий, наріжте сьомгу і огірки невеликими скибочками. Замотайте килимок в харчову плівку, розстеліть норі і викладіть рис так, щоб він покривав лист водорості приблизно на 2/3 знизу. На рис поставте листочки салату, потім шматочок сьомги і огірка. Акуратно загорніть рол і поріжте його на порційні шматочки.

Подавати готові роли з соєвим соусом і маринованим імбиром, якщо є. Що стосується напоїв, то краще за все з суші поєднується або зелений чай, або біле вино. Смачного!

Comments